Na rozdiel od mužov ženy nezverejňujú svoje fotografie na internete len z túžby zapáčiť sa príslušníkom opačného pohlavia.

Niektorí ľudia sú na sociálnych sieťach doslova zavalení nekonečnými selfie. Britskí psychológovia, ktorých článok bol publikovaný v časopise Journal of Social Media in Society, zistili, že motívy takéhoto správania sa medzi pohlaviami veľmi líšia.
Ženy, ktoré sú vo všeobecnosti náchylné na selfie, si ich nevedomky robia, aby sa svetu hlasno predviedli – aby dokázali svoje sebavedomie, odhodlanie, asertivitu a agresivitu.
Zatiaľ čo muži, ktorí si robia selfie, sa chcú len páčiť a dúfajú, že si získajú priazeň opačného pohlavia. Vedci dospeli k týmto záverom po analýze údajov 436 mužov a žien vo veku 18 až 30 rokov. Všetci boli podrobení rôznym prieskumom a psychologickým testom.
Okrem toho vedci hodnotili počet selfies na ich sociálnych sieťach.
Ukázalo sa, že ženy v priemere zverejnili päť selfies a desať iných fotografií, zatiaľ čo muži dve selfies a šesť iných fotografií za mesiac. Medzi účastníkmi však boli aj ľudia, ktorí zverejňovali viac ako 40 selfies mesačne.
Psychológovia zistili, že čím viac má žena tendenciu prejavovať osobnostné črty tradične považované za mužské – túžbu dominovať, ovládať, vzbudzovať strach u druhých, prejavovať agresiu – tým viac selfie zverejňuje. V prípade mužov však nebola zistená žiadna súvislosť medzi mužským správaním v reálnom živote a počtom selfies na sociálnych sieťach.
“Na základe týchto zistení stojí za to prehodnotiť tradičnú predstavu, že agresivita je vlastná len mužom,” povedal jeden z autorov štúdie, profesor Philip Reed z univerzity vo Swansea. – “Správanie na sociálnych sieťach ukazuje, že ženy nie sú naprogramované na pasivitu. Môžu byť rovnako, alebo za určitých okolností dokonca agresívnejšie ako muži, a to nie nevyhnutne kvôli sexuálnej konkurencii.