Spánok je veľmi dôležitý, ale dôležité je aj to čo sa nám v noci sníva. Čo to znamená, keď v sne padáme, utekáme alebo že nám vypadávajú zuby? Vybrali sme najobľúbenejšie interpretácie snov, ktoré stojí za to vedieť.

Spánok je dôležitou súčasťou nášho života. Naša pohoda a výkon vo veľkej miere závisia od nášho spánku. Mnoho z nás má problém s kvalitným spánkom a vôbec o tom ani netuší. Čo to znamená? Častou príčinou nespavosti je stres, ale aj strava a životný štýl. Patria sem iba zdanlivo malicherné záležitosti, ako napríklad správne vetraná spálňa, matrac alebo vankúš.

Význam snov

To, čo vás tak trápi a možno ešte viac ako kvalita vášho spánku je to, o čom snívate. Nie každý verí v knihu snov, no často ide o veľmi realistické obrázky z vašich životov. Čo momentálne prežívate, čo vás trápi alebo na čo sa tešíte. Vaši príbuzní, rodina a priatelia sa často objavujú vo vašich snoch. Dokonca sa stáva, že sa vám objavia idoly alebo herci z filmu, na ktorých ste pozerali pred spaním. Prečo je tomu tak? Je to kvôli obrázkom uloženým vo vašej pamäti. Existujú samozrejme aj sny, ktoré sa dajú ťažko dostať pod konkrétny výklad. Existuje však niekoľko príkladov snov, ktoré vás veľmi často prenasledujú.

Význam sna: vypadávanie zubov

Určite ste už počuli o tom, že ak snívate o vypadávaní zubov nie je to dobré znamenie. Áno, je to tak. Ak máte taký sen, možno to charakterizovať ako odraz našich obáv, že sa bojíme urobiť rozhodnutie, ktoré sa môže týkať aj vašich blízkych. Vypadnutie zubov môže tiež predznamenať smrť, chorobu alebo psychické zhoršenie medzi príbuznými a priateľmi.

Význam sna: byť prenasledovaný

Prenasledovanie v spánku je podobné ako vypadávanie zubov. Takéto príbehy prichádzajú veľmi často. Viete však, čo znamenajú? Keď vás niekto vo sne prenasleduje – okolnosti môžu byť samozrejme rôzne a môže to byť človek, zviera alebo auto, znamená to, že sa niečoho bojíte. Oddiaľujete prijatie akýchkoľvek krokov alebo rozhodnutí. To môže znamenať konflikt s partnerom, šéfom alebo rodičmi.

Význam sna: Padanie

Zvyčajne takýto sen znamená úzkosť. Ak vám to so svojou polovičkou nefunguje vo vzťahu a sníva sa vám, že padáte, znamená to, že sa bojíte rozchodu. Nedarí sa vám v práci? Snívanie o padaní môže znamenať aj strach zo straty zamestnania. Je zaujímavé, že najčastejšie sa v takýchto snoch budíme tesne pred pádom. Neznamená to nič iné ako vašu bezmocnosť.

Význam sna: zmeškanie dôležitej udalosti

Sny, v ktorých meškáte zvyčajne na veľmi dôležitú udalosť, sa často snívajú ľuďom, u ktorých môžu byť tieto situácie v skutočnosti tiež veľmi pravdepodobné. Vznikajú práve preto, že majú toho veľa na mysli, povinnosti ich často premáhajú, kvôli čomu strácajú kontrolu nad určitými činnosťami. Ľudia, ktorí snívajú o tom, že zmeškajú dôležitú udalosť, napríklad svadbu alebo skúšku, sú príliš napätí a nedokážu sa uvoľniť. Znie vám to povedome? Znamená to, že sa musíte uvoľniť!

 

Zdroj