Ľudová múdrosť vraví o tom, že „Dobrú kravu aj pri žľabe nájdu.“ Dnes sa jej môžeme zasmiať. Pri hľadaní životného partnera táto veta neplatí. Nikto k vám predsa nepríde domov a nezazvoní s otázkou: „Dobrý deň, nechcete sa náhodou zoznámiť?“ Na takéhoto odvážlivca by väčšina žien volala policajtov alebo zamestnancov psychiatrického ústavu. Pokiaľ vám už nevyhovuje single stav, je dôležité pomôcť trošku náhode a vynaložiť trošku aktivity. Kde teda môžete nájsť životného partnera? Prinášame vám niekoľko užitočných tipov:

1) Kurzy & workshopy

Vďaka tejto kombinácii môžete spojiť príjemné s užitočným. Kurz kváskovania? Keramiky? Horolezectva? Prihláste sa na to, po čom vám najviac srdce piští. Dobrou správou je, že sa nemusíte na nič hrať. Budete sa venovať tomu, čo vás naozaj baví a to isté bude pravdepodobne platiť aj o mužoch, ktorí sa na kurz prihlásia. Máte tak veľkú šancu, že vás spojí spoločný záujem.

2) Dobrovoľnícka aktivita

Cítite sa zle? Nájdete niekoho, kto sa cíti ešte horšie a pomôžte mu. Alebo to urobte aj vo chvíľach, keď ste preplnení radosťou a spokojnosťou a chcete sa s ňou podeliť s ostatnými. Projektov, ktoré sú zamerané na pomoc ostatným, je veľa. Môžete sa pridať aj k projektu Tvorivá spoločnosť. Je to celosvetový projekt zameraný na to, aby bol na prvom mieste život človeka.

3) Cestovanie

Vydať sa sama na dovolenku? Prečo nie! Výhodou je, že nemusíte svoj program nikomu prispôsobovať, môže spať dokedy chcete, môžete byť sama sebou. A ktovie. Pri potulkách neznámou krajinou môžete natrafiť na dobrodruha, ktorý sa taktiež sám rozhodol preskúmať svet. Veľkou výhodou je, že ukážete, že život si viete vychutnať aj sama, čas so statusom „nezadaná“, nevnímate ako zabitý čas ale užívate si každý okamih. Aj potenciálny partner vycíti tú istotu, ktorú vyžarujete do okolia.

Spájajte sa so svetom (jannoon028/freepik.com)

4) Šport

Od každodenného behu okolo bytového domu až po jazdu na koni. Dnes máte na výber športové aktivity rôzneho druhu. Pokiaľ vás nebaví byť stále sama doma medzi štyrmi stenami, vyplňte si čas športom. Ak sa chcete s niekým zoznámiť, dajte prednosť kolektívnemu športu. V ňom je väčšia pravdepodobnosť, že si s niekým “padnete do rany.”

5) Kultúrne akcie

Blíži sa teplé obdobie. A s ňou mnoho príležitostí, ako sa kultúrne vyžiť. Divadlá, predstavenia, akcie na námestiach. Vyobliekajte sa a choďte do ulíc. Zahoďte očakávania. Ponorte sa do sveta hudby, kultúry a umenia a užite si to!

6) Návšteva prednášok a konferencií

Rozšíriť si obzory? Prečo nie! Popozerajte sa po prednáškach v okolí. V čase prestávok budete mať trošku času zoznámiť sa s ostatnými poslucháčmi a spoločne môžete prebrať, čo vás na prednáške zaujalo.

7) Využite sieť priateľov

Poznáte to. Len, čo sa s niekým pustíte do debaty, skôr či neskôr s veľkou pravdepodobnosťou natrafíte na to, že máte spoločného známeho. Všetci sme navzájom prepojení a vďaka tomuto prepojeniu môžete nájsť aj životného partnera. Stretávajte sa s priateľmi a nebráňte sa zoznamovaniu s ich priateľmi. Ktovie. Možno spoznáte niekoho skutočne zaujímavého.

8) Starý dobrý internet

O internetových zoznamkách kolujú kadejaké prečudesné príbehy. Áno, ľahko tam natrafíte na milovníkov jednorazových stretnutí, záletníkov, chronických klamárov, vyjednávačov… No množstvo párov sa spoznalo práve cez internet. Aj medzi chorými rybami sa nájde zdravý kapor. Mnohí na internetové zoznamky nedajú dopustiť. Koniec koncov, je to oveľa príjemnejšie, než hľadať partnera v prítmí baru, najmä keď túžite naraziť na abstinenta.

Ako vnímate zoznámenie sa cez internet? Vyhýbate sa mu? Alebo ste si ho už vyskúšali? Budeme radi, ak sa s nami podelíte v komentároch pod článkom.