Ste unavení zo svojej práce? Chcete sa naučiť novú špecializáciu, ale neviete, ako postupovať? Ako si vytýčiť cestu, ktorá vás bude baviť? Kouč ponúka jasný plán, ako môžete konať na vlastnú päsť.

Nielen mladí ľudia premýšľajú o tom, čím budú. Stáva sa, že aj po štyridsiatke a päťdesiatke sa v práci nudíme. Už nechápeme, aký zmysel má naša práca. Mení sa nielen svet okolo nás, ale aj my sami. To, čo sa nám v minulosti zdalo vzrušujúce a sľubné – alebo potrebné a nevyhnutné -, dnes vnímame inak.

Môžeme to prijať a tolerovať vnútorný nesúlad až do odchodu do dôchodku. Existuje však aj iná cesta – nájsť si novú prácu. Najprv však musíme pochopiť, čo potrebujeme. Koučka Maria Makarushkina navrhuje, aby bol proces takéhoto pochopenia jasný, postupný a štruktúrovaný. A potom je nádej, že dosiahneme dobrý výsledok.

1. NANOVO SPOZNAJTE SAMI SEBA

Žijeme vo veľmi dynamickom svete, neistota je jednou z jeho hlavných charakteristík. To najspoľahlivejšie a najstabilnejšie, čo máme, sme my sami. Začnime teda so “sebapoznávaním”.

Postavte si svoj strom života

Nakreslite strom – nech je to mohutný strom s koreňmi a listami, kmeňom a plodmi. Teraz sa zamyslite nad každou jeho časťou.

  • Jeho korene: aký je váš pôvod, odkiaľ pochádzate, aká je vaša rodinná história? A vaša osobná história? Kde sa odohrávalo vaše detstvo a dospievanie?
  • Jeho pôda: aké prostredie môže prispieť k vášmu naplneniu?
  • Jeho kmeň: aké schopnosti a vlastnosti si na sebe ceníte? Čo vo vás vidia druhí?
  • Jeho konáre: aké projekty, túžby, sny máte dnes? Nech sú to aj tie najbláznivejšie.
  • Jeho listy: akí ľudia – skutoční alebo vymyslení spisovatelia, režiséri a umelci – vás inšpirujú a podporujú?
  • Jeho plody: aké sú vaše hlavné životné úspechy a úspechy? Na čo ste hrdí?

Nech je tento strom odrazom toho, čím ste teraz a čo chcete dosiahnuť v budúcnosti. Neskôr ho môžete aktualizovať a obohatiť.

Uvedomte si svoje zručnosti

Názvy mnohých povolaní sú niekedy vzdialené od konkrétnej reality a poskytujú slabú predstavu o ich podstate. Je lepšie obrátiť sa na slovesá:

  • Čo presne robím vo svojej práci?
  • Čo som robil predtým?
  • Aké zručnosti som získal?

Urobte si zoznam všetkých svojich zručností. Premyslite si, ktoré z nich určite využijete v budúcom profesijnom živote.

2. OBJAVOVAŤ NOVÉ STRÁNKY SEBA SAMÉHO

To, čo vás dnes baví, už nie je to, čo vás bavilo pred 10 rokmi. Máme nové schopnosti. Silné stránky sa zmenili. Poďme sa o nich porozprávať.

Požiadajte o spätnú väzbu

Spýtajte sa piatich ľudí z vášho profesionálneho a osobného prostredia tri otázky:

  • “Aké sú podľa vás moje silné stránky?” (charakterové vlastnosti aj zručnosti).
  • “Aké pocity zažívate, keď ste v mojej blízkosti?” (Dôvera, nadšenie… alebo úzkosť, podráždenie).
  • “Ak by ste ma požiadali o radu, v akej oblasti?”

Odpovede poukážu na to, čo vám ide ľahko: talenty, ktoré sú pre iných nápadné, ale pre vás zostávajú v slepej uličke.

Nájdite zdroje inšpirácie

Pravdepodobne každý aspoň raz uvažoval o zmene povolania. Ako však nájsť prácu, ktorá by zodpovedala nielen vašim schopnostiam, ale aj túžbam? Aby ste dostali odpoveď, je potrebné, ako v rozprávke, prejsť sériou skúšok. Musíte byť trpezliví, pretože ak “zasadíte semienko, nakoniec vyklíči”.

A opäť si nebudeme pamätať názvy povolaní. Skôr sa zameriame na seba, na svoju motiváciu a hodnoty. Tentoraz budeme hľadať odpoveď na otázku: “Čo ma skutočne inšpiruje?”.

Obchodný psychológ Mihai Csikszentmihaii zaviedol do psychologickej vedy pojem “flow”: je to vnútorný stav nadšenia, v ktorom zabúdame na všetko ostatné na svete. Takto ho opisuje: “Byť plne zaujatý nejakou činnosťou pre ňu samotnú. “Ego odpadá. Čas letí. Každá činnosť, pohyb, myšlienka nadväzuje na predchádzajúcu, akoby ste hrali džez. Celá vaša bytosť je zapojená a vy využívate svoje schopnosti na maximum.”

Spomeňte si teda na desať momentov z minulosti, keď ste boli “v prúde”.

  • Čo sa v tých chvíľach dialo?
  • Aká bola vaša úloha?
  • Aký bol skutočný význam tejto činnosti?
  • Čo vás v tom čase inšpirovalo a nadchlo?

Každý deň si veďte takzvaný “denník prúdenia”: zapisujte si všetko, čo ste počas dňa urobili, a každú činnosť ohodnoťte na stupnici od -10 do +10 podľa toho, aké potešenie a pozitívnu energiu ste pri nej získali.

A čo ak objavíte niekoľko “flow” naraz? Ako si správne vybrať? Odpoveď je jednoduchá. Vyberte si prúd, v ktorom chcete najviac zostať tu a teraz.

3. POHĽADÁVAJTE SA NA OKOLIE

Väčšina z nás sa bojí aktívne vykročiť do neznáma. Veď je to ako závratný skok do prázdna. Nemôžeme sa zaobísť bez výkonov, neponáhľať sa, postupne, krok za krokom, zachovávajúc si možnosť obzrieť sa späť, rozhliadnuť sa a v prípade potreby sa aj vrátiť?

Skúste to

Niekedy príliš dlho premýšľame, než začneme konať. Ale čím dlhšie je uvažovanie, tým menšia je šanca na úspech. Prejdime rovno k činom.

Snívate o kariére na javisku? Potom mesiac na každej oslave, hostine, v akejkoľvek spoločnosti robte prípitky, spievajte a hrajte pre svojich priateľov, zabávajte svojich kolegov a susedov.

Ak chcete byť na javisku aj potom, môžete si vážne naplánovať konkrétne kroky, ktoré podniknete.

Alebo ak vás napríklad zaujíma v súčasnosti módna kariérna dráha kouča kariérového poradenstva, absolvujte kurz a potom si položte otázku:

  • Pýtajte sa, či sa vám tento druh práce naozaj páči?
  • Ste naozaj pripravení ju v budúcnosti robiť?
  • Inšpiruje vás táto práca?
  • Čo vám dáva?
  • Aký bude ďalší krok?
  • Alebo sa ukázalo, že to nie je až také zaujímavé?

Analyzujte, čo sa stane v najhoršom prípade

Strach z neistoty a nestability, strach z vystúpenia z komfortnej zóny a zlyhania… Úzkosť, obavy, strach vám bránia v konaní. A dôvodom nemusí byť nedostatok vôle, ale konflikt medzi rôznymi časťami nášho “ja”.

Identifikujte hlavné obavy spojené so zmenou sféry činnosti:

  • zlyhať,
  • nebyť podporovaný ostatnými,
  • zažívať finančné ťažkosti,
  • neschopnosť prispôsobiť sa novému tímu.

A požiadajte priateľa (dôveryhodného blízkeho, kolegu…), aby vám položil otázku: “Čo najhoršie sa môže stať?”.

4. AKCIA

Čo nám bude slúžiť ako kompas na ceste? Samozrejme, hlboká motivácia! Na rozdiel od zaužívaných názorov skutočná motivácia málo závisí od vonkajších stimulov, od odmien alebo trestov.

Práca by mala byť v súlade s našimi osobnými hodnotami, mala by podporovať sebarealizáciu, mala by vytvárať podmienky na neustály rozvoj.

Nájdite si správnych ľudí, s ktorými sa môžete porozprávať

Keď sa so svojimi plánmi podelíme s blízkymi, často sa stretávame so zmätkom a sklamaním. Túžime po zmene, po nových nápadoch a projektoch – a, samozrejme, očakávame podporu a pochopenie. Namiesto toho však v odpovedi počujeme pochybnosti – o našich schopnostiach alebo o účelnosti zmien.

Úzkosť našich blízkych je často odrazom našej vlastnej neistoty, našej túžby zachovať veci tak, ako sú, najmä keď súčasná situácia nie je až taká zlá.

Prečo sa snažiť ísť do neznáma? Čo ak dôjde k neúspechu? Takéto obavy spútavajú najodvážnejšie sny

A naopak, ako sme vďační ľuďom, ktorí nás dokážu vypočuť, povzbudiť, pochopiť a motivovať! Ak sa obklopíme ľuďmi, ktorí sú citliví, chápaví, rozvíjajú sa, takáto komunikácia nám umožní byť vždy pripravení na zmeny, nikdy nestáť na mieste, s istotou udržiavať pozitívnu dynamiku.

Pauza

Niekedy nás pri desivých myšlienkach chytá panika:

  • Ak chceme zmeniť svoj život, budeme musieť opustiť prácu, na ktorú sme zvyknutí,
  • nevieme, čo nás čaká,
  • a budeme v novej kariére úspešní?

Robíme si starosti a plytváme nervovou energiou. A zbytočne. Je žiaduce vypnúť úzkosť, odpútať sa od márnivosti, nájsť vnútorné ticho a harmóniu. A potom budeme vo “flow”.

V období zmien je veľmi dôležité starať sa o seba a venovať si osobitnú pozornosť. Proces premeny je predovšetkým tvorivý proces. Nemôžeme si presne stanoviť konečný cieľ, povedať si: “O šesť mesiacov budem na tomto mieste.” Vtedy si môžeme povedať, že sa nám to podarí.

Vydáme sa na túru bez toho, aby sme presne vedeli, kam ideme, a budeme tvoriť ako umelci, pričom cestou budeme stretávať rôzne zdroje inšpirácie. A príde chvíľa, keď sa v našom živote objaví niečo úplne nové a určite krásne.