Od znižovania výdavkov spoločnosti, cez ukončenia pracovnej zmluvy až po zlú pracovnú morálku zamestnanca. Dôvodov, prečo môžete prísť o prácu, môže byť viacero. Náhla strata zamestnania vás môže spočiatku zneistiť. Môže sa však stať výbornou príležitosťou pre osobný rast. Posun vpred sa nezaobíde bez týchto 7 nepopulárnych krokov. Máte na ne odvahu?

1. krok: Sebareflexia

Občas máme tendenciu viniť za to, čo sa stalo, všetkých navôkol. Aj vy ste presvedčení, že za “vyhadzov” môže prísny šéf, nechápaví zákazníci, ranné zápchy či nejaká vonkajšia okolnosť? Skúste sa na to, čo sa stalo, pozrieť realisticky. Držte sa faktov a ak ste niekde zlyhali, priznajte si to. Nie sú to chyby. Sú to skúsenosti, ktorým sa môžete vyhnúť v budúcom zamestnaní. Aby ste sa ich zbavili, musíte sa naučiť si ich priznať.

2. krok: Prejdite na šetriaci režim

Bez práce nie sú koláče. Ani výplata. Ak ste ostali odstupné, nemiňte ho na zbytočnosti. Kým si nájdete nové zamestnanie, pomôže vám finančná rezerva. Spočítajte si bežné finančné náklady a nepúšťajte sa do zbytočných výdavkov. Informujte sa, či nemáte nárok na podporu v nezamestnanosti, miesto stravovania sa v reštauráciách sa pustite do varenia. Aj to vám pomôže ušetriť.

S financiami narábajte opatrne (Zdroj: freepik.com)

3. krok: Ostaňte aktívni

Strata zamestnania láka na pasivitu. Najmä, ak sa stotožníte s rolou obete. Možno si budete chcieť dopriať pár dní voľna. Dajte však pozor na to, aby sa dni nepretiahli na týždne. Čím dlhšie budete nečinní, tým ťažšie sa vám bude naskakovať späť do rozbehnutého vlaku. Pre niektorých ľudí strata zamestnania znamená predstavu komfortu, ktorý sa ľahko zamení za lenivosť. Napíšte si plán dňa. Každý deň spravte aspoň niečo pre to, aby ste našli nové zamestnanie.

Tu je niekoľko tipov, ktoré vám s tým pomôžu:

  • aktualizujte si životopis: ten si vždy prispôsobte konkrétnej žiadosti o zamestnanie
  • pozerajte si pracovné ponuky: reagujte len na tie, pri ktorých skutočne spĺňate požadované kritériá. Ušetríte tým prácu aj sebe, aj personálnemu oddeleniu
  • využite sociálne siete: Facebook a spol. nemusia byť len zdrojom zabíjania času. Pridajte sa do skupín zameraných na hľadanie práce, vybudujte si svoju vlastnú sieť, ukážte, že máte čo ponúknuť
  • oslovte známych: mnoho pracovných pozícií sa zaplní vďaka odporúčaniam. Vyskúšajte aj túto možnosť
  • vstávajte v pravidelný čas: rutina pracovného dňa má zmysel. Pomôže vám to udržať disciplínu

Ak sa neviete do ničoho dokopať, vyskúšajte niekoľko tipov, vďaka ktorým využijete svoj čas oveľa efektívnejšie.

4. krok: Kvalifikujte sa

Na vzdelávanie nikdy nie je neskoro. Aj strata zamestnania vám môže byť impulzom na to, aby ste si latku zdvihli o niečo vyššie. Popozerajte sa po rekvalifikačných kurzoch, prihláste sa na kurz cudzieho jazyka, prípadne vyskúšajte neplatenú stáž.

5. krok: Stanovte si cieľ

Viete naozaj odpovedať na otázku, čo chcete skutočne robiť? Pokiaľ nemáte cieľ, prúd života vás bude unášať hocikam. Aby ste sa vedeli pohnúť z miesta, skúste si odpovedať na nasledujúce otázky:

  • Hľadám pevnú pracovnú dobu alebo mi vyhovuje flexibilný pracovný čas?
  • V akej oblasti chcem vôbec pracovať?
  • Som ochotný/ochotná za prácou cestovať?
  • Aké finančné ohodnotenie očakávam? Je reálne?

Stanovte si jasný cieľ (Zdroj: Ijeab – Freepik.com)

6. krok: Buďte úprimní

Pri písaní motivačného listu, ako aj na pracovnom pohovore, buďte úprimní. Pokiaľ nemáte radi stres a nie ste flexibilní, povedzte to. Ukážte nielen svoje silné stránky, ale aj slabosti. Všetko, čo prikrášlite, rýchlo vypláva na povrch. Zamestnávatelia si cenia úprimnosť.

7. krok: Ostaňte pozitívni

A to aj v prípade, ak ste o prácu prišli naozaj nečakane. Neberte to ako zlyhanie, ale ako skúsenosť. Ak ste sa dopustili nejakých chýb, môžete sa z nich poučiť. Trhať si vlasy kvôli ním nemá zmysel. Hľadajte východisko a verte, že ho nájdete.  Strata zamestnanie nie je koniec života. Je to len začiatok novej životnej kapitoly. Aká bude? To záleží najmä od vás.