Zdroj

Kým v dávnych dobách bolo manželstvo na dennom poriadku, dnes tento druh záväzku je stále menej bežný. V spoločnosti je veľa nezadaných ľudí, ktorí vedú svoj život sami. Príčin môže byť mnoho.

Prečo sa ľudia rozhodujú byť sami?

  1. Zlé predchádzajúce vzťahy

Na tomto svete je len málo dospelých ľudí, ktorí vo svojom živote nemilovali aspoň raz. Tieto vzťahy sa však mohli skončiť zle a človek tak ostal sklamaný. V takejto situácii sa ranená osoba nechce nikomu otvárať alebo potrebuje čas na to, aby znovu získala vieru v lásku.

  1. Túžba po slobode

Keď nie ste s nikým vo vzťahu, máte slobodu výberu. Vaše plány môžu byť presne také, aké chcete a nemusíte robiť žiadne kompromisy.

  1. Orientovaný na kariéru

Pre niektorých ľudí je práca všetkým a snívajú o skutočnej kariére. V takejto situácii sa plány na založenie rodiny alebo narodenie dieťaťa odsúvajú bokom.

  1. Problémy s detstvom

Mnoho ľudí sa pozeralo na bolestivý rozvod rodičov alebo domáce násilie. Napriek tomu, že sú otvorení láske, ťažko si vytvárajú vzťah. Nechcú, aby sa história opakovala, a radšej si vyberú samotu. Môžu to robiť podvedome, pretože ich obavy sú skryté hlboko v nich.

  1. Životné naplnenie

Niektorí ľudia sú šťastní jednotlivci a nerobia zo vzťahu prioritu. Majú veľa priateľov, v živote majú kopec dobrodružstva a cítia sa tak naplnení.

  1. Žiadna vhodná osoba

Mnoho ľudí by chcelo vstúpiť do vzťahu, ale chýba im vhodný kandidát. Radšej trpezlivo čakajú na lásku, než by sa mali púšťať do letmých vzťahov. Tento čas vo svojom živote využívajú na osobný rozvoj. Veria, že keď príde pravá láska, vzťah bude prirodzený.

  1. Komplexy a hanba

Ľudia niekedy nie sú spokojní so svojim životom a tak zostanú radšej sami. Intuitívne vedia, že na lásku nie je čas a najskôr si musia zorganizovať život. Môžu trpieť depresiou alebo sa zotavovať zo závislosti. Táto situácia veľmi sťažuje vstup do vzťahu.

  1. Zamerajte sa na deti

Ľudia, ktorí už majú deti, ale nemajú stabilný vzťah, sa môžu úplne sústrediť na výchovu svojich deti. Venujú im všetku svoju energiu, čas a nechcú vstupovať do nových vzťahov. Deti sú pre nich v živote prioritou.

  1. Finančné záležitosti

Vážne vzťahy a súvisiace činnosti napr. návšteva kina či reštaurácie si vyžadujú konkrétne finančné náklady. Niekto ich jednoducho nemusí mať, alebo ich radšej využíva sám. Financie sú tiež jednou z hlavných príčin rozchodu alebo rozvodu.

  1. Žiadne konkrétne dôvody

Niekedy človek uprednostňuje samotu bez zvláštneho dôvodu. Nebojuje so žiadnymi problémami, nemá žiadne komplexy, ale jednoducho si vyberie iný život.