Mali by ste napísať mužovi, ak vám neodpovedal na predchádzajúcu správu? Je vhodné navrhnúť stretnutie ako prvý? Akú pauzu medzi schôdzkami by ste si mali dať? Možno, ak si vôbec kladiete tieto otázky, muž jednoducho nemá príliš veľký záujem pokračovať v komunikácii s vami. Postrehy nášho anonymného čitateľa.

PROBLÉM

Keď zúfalo chceme niečomu veriť, málo čo nás dokáže odradiť, dokonca ani tvrdé fakty. A ak sa vám človek naozaj páči, pravdepodobne budete hľadať a nachádzať ospravedlnenia pre jeho správanie až do poslednej chvíle.

To, že dlho mlčí na vaše správy, alebo „zmizne z radaru“, alebo sa neponáhľa zoznámiť vás s blízkymi.

Budete sa uisťovať, že je príliš zaneprázdnený, „jednoducho teraz nemôže písať“ – a tak ďalej a tak ďalej. Existuje však niekoľko jasných signálov, že váš cit nie je obojstranný.

SIGNÁLY

1. Dlhodobo neodpovedá na vaše správy

„Prepáč, bol som veľmi zaneprázdnený, nemohol som odpovedať“ – bežná, ale nemenej drzá lož. V skutočnosti je všetko veľmi jednoduché: pravidelne vám neodpovedá, pretože muž má iné priority.

Ak muž niečo veľmi chce – najmä komunikovať so ženou, ktorá ho zaujíma, nebudú mu v ceste stáť žiadne prekážky.

Túžba je najlepším motivátorom, a ak si nenájdete ani minútu na to, aby ste odpovedali na správu alebo zavolali, znamená to, že táto túžba nie je až taká veľká.

2. Nesnaží sa s vami stretnúť

Platí tu rovnaká zásada ako pri správach alebo telefonátoch: ak naozaj chcete, vždy si nájdete čas na stretnutie, aj keby bolo len krátke. Súhlaste, že je to aj váš prípad: ak sa s nejakou osobou zúfalo chcete stretnúť, odložíte všetky svoje záležitosti a nájdete si okienko aj v tom najvyťaženejšom programe.

3. Musíte si dobre premyslieť, čo mu napísať

Napíšete správu a pred odoslaním ju okamžite vymažete. Mierne zmeníte znenie a pošlete ju priateľovi s otázkou, či to znie normálne… Znie vám to povedome? Na samom začiatku vzťahu je toto správanie normálne: ste nervózni, bojíte sa prezradiť, ako veľmi máte danú osobu radi, nechcete sa vnucovať, snažíte sa pôsobiť ľahko a zábavne.

Ak sa však už nejaký čas rozprávate a stále pokračujete v opatrnom výbere slov, je pravdepodobné, že niečo nie je v poriadku.

Spýtajte sa sami seba, čo vás k tomu vedie. Je vám komunikácia s touto osobou nepríjemná? Máte pocit, že ste nútení neustále „vychádzať z cesty“? Máte pocit, že nie ste na jeho úrovni? Možno je to preto, že nemá rovnaké nadšenie ako vy.

4. Nepredstavuje vás svojim priateľom

Samozrejme, väčšina chlapov má svoje mužské zákutia, kam ženy nemajú vstup povolený, ale ak spolu komunikujete už dlhší čas a on vás nepredstavil žiadnemu zo svojich kamarátov, neberie vás na narodeniny a svadby – s najväčšou pravdepodobnosťou váš vzťah nepovažuje za vážny. Ak sa mužovi žena páči, je do nej zamilovaný a obdivuje ju, potom je spravidla predstaviť ju svojim priateľom celkom prirodzenou túžbou.

5. Neiniciuje vás ani vás nezapája do svojich plánov

Keď sa vám muž páči, chcete s ním tráviť čo najviac času. A keď plánujete víkendy, večery alebo dovolenky, myslíte najprv na neho a až potom na priateľov a príbuzných. Ak si muž najprv robí vlastné plány, s niekým niečo dohaduje a potom už myslí na vás – žiaľ, vy pre neho rozhodne nie ste prioritou.

ZÁVER

Samozrejme, je veľmi bolestivé si to uvedomiť. Ale je lepšie všimnúť si „červené vlajky“ v správaní človeka, ktorý sa vám páči, hneď a prestať schovávať hlavu do piesku.

V opačnom prípade riskujete, že sa príliš naviažete na niekoho, kto o vás s najväčšou pravdepodobnosťou nemá veľký záujem

A určite sa ho nesnažte „naháňať“, snažte sa na seba upútať jeho pozornosť (hoci možno tým, že je nedosiahnuteľný, sa stal ešte žiadanejším): hrozí, že to bude úder do sebavedomia a sebadôvery.

Počkajte si na niekoho, kto vás bude schopný vidieť a milovať, na niekoho, pre koho sa komunikácia s vami stane prioritou.