O tom, že deti milujú hračky vieme už dlho. Vďaka nim môžu príjemne tráviť čas buď sami, alebo so svojimi rovesníkmi. V obchodoch sa nachádza čoraz viac druhov hračiek. Je pravda, že nie všetky sú vhodné pre deti. Stojí za to siahnuť nielen po hračkách, ktoré zabezpečia nášmu dieťaťu zábavu, ale aj po takých, ktoré ich budú aj vzdelávať. Príkladom takýchto hračiek sú interaktívne hračky pre rozvoj dieťaťa.

OBJAVTE VÝHODY INTERAKTÍVNYCH HRAČIEK

Ako už bolo spomenuté vyššie, interaktívne hračky sú veľmi populárne ako pre rodičov, tak aj pre deti. Tieto hračky poskytujú nielen zábavu pre deti, ale podporujú aj komplexný rozvoj dieťaťa. Dokazujú to početné vedecké štúdie. Mali by ste však vedieť, že každá interaktívna hračka môže mať mierne odlišné funkcie. Niektoré hračky stimulujú motoriku vášho dieťaťa, iné zasa jeho fantáziu a tvorivosť. Ak chcete, aby dieťa lepšie počítalo, mali by ste sa zamyslieť nad kúpou interaktívnych hračiek, ktoré deťom pomôžu lepšie rozvíjať matematické schopnosti. Vďaka interaktívnym hračkám sa samozrejme dieťa aj pobaví.

NA ČO NEZABUDNÚŤ PRI VÝBERE INTERAKTÍVNEJ HRAČKY?

Pri výbere interaktívnych hračiek nesmieme zabúdať, že hračka musí vždy zodpovedať veku nášho dieťaťa. 3-ročné dieťa bude potrebovať inú hračku ako predškolák, ktorý zas bude mať radosť z inej hračky. Najdôležitejšie je, aby hračka, ktorú dieťaťu kupujeme, bola bezpečná. V žiadnom prípade by sme nemali kupovať hračky, ktoré by mohli dieťaťu akýmkoľvek spôsobom ublížiť. Napríklad malé dieťa by sa nemalo hrať s predmetmi, ktoré obsahujú malé časti. Mohlo by to spôsobiť, že naše dieťa prehltne malú časť z hračky a bude sa dusiť. Je tiež dôležité, aby sa nášmu dieťaťu interaktívna hračka páčila. Preto vždy stojí za to povzbudiť dieťa, aby nám ukázalo hračku s ktorou sa chce hrať. Ak sme si istí, že je hračka bezpečná, môžeme zvažovať o kúpe. Pre väčšinu rodičov je tiež mimoriadne dôležité, aby boli interaktívne hračky za primeranú cenu.

V dnešnej dobe je na trhu mnoho výrobcov, ktorí ponúkajú široký výber hračiek. Je len na vás, akým smerom sa vydáte a aké hračky uprednostnite pre vaše deti.

 

Zdroj: www.magazynkobiet.pl