Poďme si vysvetliť, čo musíte urobiť, aby sa pre vás hľadanie nového vzťahu stalo pohodlným procesom.

Po rozchode s partnerom, najmä ak vás to stálo veľa duševných síl a prinieslo veľa bolesti, môže byť veľmi ťažké začať znovu chodiť s niekým iným. Tu je niekoľko tipov, ktoré na túto tému poskytuje psychoterapeut a kouč John Kim.

1. DAJTE SI ČAS NA UZDRAVENIE

Predtým, ako začnete s niekým opäť chodiť, dajte si čas. Postarajte sa o seba, premýšľajte o svojich potrebách, hodnotách, túžbach, o lekciách, ktoré ste sa naučili z minulých vzťahov, o tom, čo by ste chceli od nového vzťahu, obnovte svoj zdravý rozum.

2. PREHODNOŤTE SVOJ POHĽAD NA TO, ČO SA STALO

Nakoniec, všetky vzťahy majú svoju životnosť – nikto vám nesľúbil, že budú trvať večne. Uvedomenie si tejto skutočnosti vám umožní zmeniť svoj prístup a začať novú kapitolu svojho života s pozitívnejším prístupom.

3. PRACOVAŤ NA SEBAPRIJATÍ

Mentálne sa prijmite, oceňte svoje silné stránky a cíťte, že takí, akí ste, ste hodní lásky a intimity. Sebaakceptácia zabezpečí, že budete vyžarovať sebadôveru a budete k sebe priťahovať ľudí, ktorí ocenia vaše autentické ja.

4. ZAMERAJTE SA NA OSOBNÝ RAST

Venujte sa svojim koníčkom, učte sa nové veci a veďte aktívny životný štýl. To z vás urobí sebavedomejšieho a zaujímavejšieho človeka.

5. NENÚŤTE SA NASILU VRÁTIŤ DO SVETA RANDENIA.

Postupujte vpred po malých krokoch. Začnite napríklad tým, že si vytvoríte profil v online zoznamovacej aplikácii, skúste sa viac socializovať, chodiť na večierky alebo sa zúčastňovať na nejakých aktivitách, ktoré zodpovedajú vašim záujmom.

6. NEPONÁHĽAJTE SA SO ZAČIATKOM NOVÉHO VZŤAHU

Zotrvajte vo fáze, keď sa len socializujete a lepšie spoznávate.

7. SNAŽTE SA ZBAVIŤ NEGATÍVNYCH MYŠLIENOK A POSTOJOV.

Práve tých, ktoré sa týkajú vás, vášho správania a vášho osobného života. Premýšľajte o týchto témach pozitívnym a inšpiratívnym spôsobom.

8. ZAMERAJTE SA NA REALISTICKÉ OČAKÁVANIA

Nevytvárajte na seba tlak, neočakávajte, že svojho ideálneho potenciálneho partnera stretnete na prvom rande. Uvedomte si, že ide o dlhodobý proces a nie každé rande vás dovedie k stabilnému, dlhodobému vzťahu. Snažte sa uvoľniť a užívať si.

9. POCHOPTE SVOJE ZÁMERY A OČAKÁVANIA

Urobiť to je dôležité ešte predtým, ako začnete s niekým chodiť. Tiež si stanovte osobné hranice určené na vašu emocionálnu ochranu.

10. CVIČTE SA V EFEKTÍVNEJ KOMUNIKÁCII

Aktívne počúvanie, jasná komunikácia myšlienok a pocitov sú pri randení kľúčové.

11. POSTUPNE VYSTUPUJTE ZO SVOJEJ KOMFORTNEJ ZÓNY

Začnite sami konverzovať, stretávajte sa s rôznymi ľuďmi, skúšajte nové veci. Vďaka tomu budete sebavedomejší a rozšírite svoje skúsenosti.

12. NESTRÁCAJTE SA

Nepredstierajte. V interakcii s inými ľuďmi buďte vždy sami sebou. A vždy dôverujte svojim inštinktom a počúvajte svoju intuíciu.