Všimli ste si, že chlap, s ktorým fungujete vo vzťahu sa správa čudne? Ak vás váš očarujúci partner dokáže po chvíli rozplakať, je to jeden zo znepokojujúcich znakov toho, že môžete mať vzťah so sociopatom. Pozrite sa, aké ďalšie správanie nasvedčuje tomu, že je človek sociopat.

Ako spoznáte sociopata?

Vnímate čoraz viac zmeny nálad svojho muža? Často nezohľadňuje vaše pocity, manipuluje s vami a nikdy sa necíti byť vinný? Nikdy nepodceňujte toto správanie! Tu je 6 znakov, že môžete mať vzťah s osobou označovaou ako sociopat.

  1. Má príliš vysoké ego

Všimli ste si, že váš partner hovorí stále o sebe a svojich úspechoch? V každom kroku sa snaží ukázať, že je vo všetkom lepší ako vy? Správanie tohto človeka môže naznačovať, že je sociopat.

  1. Má dvojakú osobnosť

Raz vás miluje a po chvíli vás nenávidí? Mužské zmeny nálad neveštia nič dobré vo vzťahu. Asi takto chce prevziať kontrolu nad vašimi emóciami. Buďte opatrní a nenechajte sa vyprovokovať.

  1. Udržuje s vami intenzívny očný kontakt

Sociopati sú mimoriadne inteligentní a veľmi dobre vedia, ako dosiahnuť, aby sa žena do nich zamilovala. Spočiatku sú očarujúci, držia sa po blízku a radi na vás vrhajú dlhé pohľady. Sú majstrami v pretvarovaní.

  1. Hra na vaše pocity

Sociopat je rodený manipulátor. Ak vám muž dáva pocítiť súcit s jeho správaním, napríklad tým, že hovorí o ťažkom detstve alebo problémoch v práci, môže to robiť zámerne, aby vám ublížil. Potom vie, že vás bude mať obmotanú okolo prsta.

  1. Stále obviňuje ostatných

Taký chlap nikdy nevidí chybu na sebe, ale vždy hľadá vinníka v jeho bezprostrednom okolí. Pretože mu záleží na dobrej povesti, vždy sa prezentuje v lepšom svetle. Toto je typické správanie medzi sociopatmi.

  1. Často klame

Sociopati sa špecializujú na klamstvo. Robia to veľmi často a nikdy sa za to necítia previnilo. Majú to v povahe a ak si myslíte, že ich dokážete zmeniť, mýlite sa. Potrebujú byť neustále v čo najlepšom svetle a urobia pre to čokoľvek.

O poruchách osobnosti sme písali tu.

 

Zdroj