Nikdy to nie je jednoduchý rozhovor. Dlho sa naň chystáme a často sa stáva, že to má úplne opačný efekt. Prečo? Pretože nehovoríme o tom, čo je skutočne dôležité. Hovoríme nesprávne a vyberáme zlé okamihy. Čo robiť, aby rozhovor o s*xe priniesol požadovaný efekt?

  1. ČO KONKRÉTNE CHCEME POVEDAŤ?

Toto je prvý zásadný bod. Stojí za to zvážiť to vopred. Čo nás „bolí“? Aké sú naše pochybnosti? Čo nám robí ťažkosti v posteli? Čo by sme chceli urobiť inak? Na začatie takéhoto rozhovoru si musíme byť vedomí toho, čo chceme povedať tomu druhému.

  1. POČÚVAJME DRUHÚ STRANU

Vždy je dôležité, čo povieme, ale rovnako dôležité je aj to, čo hovorí partner. Inak bude tento rozhovor veľmi povrchný. Počujeme, ale nepočúvame – to spôsobí, že budeme reagovať iba na niektoré  slová a niečo dôležité nám môže uniknúť. Zamerajme sa teda a pozorne počúvajme.

  1. BUĎME ASERTÍVNI

Nejde len o to, aby ste dokázali povedať NIE. Hovorme o svojich pocitoch. „Ty“ najčastejšie znamená, že zaujímame pozíciu žalobcu, napr. „Nechceš …“, „Nemôžeš …“, „Trápi ma, že nevieš …“. A ak začnete: „Trápi ma, že sa necítim …“, „Styk je pre mňa bolestivý …“- takáto správa bude prijatá oveľa lepšie.

  1. NENECHAJME SA ODRADIŤ

Ukázalo sa, že prvý rozhovor bol prepadák? To nevadí, začnime tým druhým. Dobré vzťahy vo vzťahu zahŕňajú aj také rozhovory, tak sa nenechajme odradiť po prvom neúspechu. Poďme si rozobrať, čo sa pokazilo, prečo sme spolu nevychádzali a urobme druhý pokus. Nakoniec to bude fungovať, bariéra zmizne.

  1. NEROZPRÁVAJME SA V POSTELI

Počas intímnych chvíľ nie je nikdy dobrý nápad rozprávať sa. Rozprávajme sa mimo spálne, na pokojnom a tichom mieste, kde sa môžeme sústrediť na to, čo chceme povedať.

Na záver si predstavíme našu víziu riešenia problému a nezabudnime vystúpiť so správou „Ja“. Poďme diskutovať o navrhovaných metódach konania a spoločne si vyberme metódu, ktorá sa nám javí ako najlepšia.

A ešte jedna vec – nebojme sa rozprávať. Je pochopiteľné, že v s*xe sa vyskytujú problémy. Je to veľmi intímna, citlivá, ale aj náročná téma. Tu sa musíte otvoriť a hovoriť o veciach, o ktorých nehovoríte každý deň. Aby ste sa však vyrovnali s problémami vo vzťahu, musíte niektoré veci povedať priamo.

 

Zdroj: www.magazynkobiet.pl