Ak sa chcete posunúť na vyššiu úroveň, je potrebné dodržiavať niekoľko jednoduchých pravidiel, či už sa stretnete na Tinderi, na koncerte alebo v bare. Sexuálny psychológ vysvetľuje, ktoré správanie určite očarí vaše rande.

Nie je nič horšie, ako keď pri spoznávaní človeka rozmýšľate podľa šablón a stereotypov a prispôsobujete svoje a jeho správanie určitým štandardom. Každý príbeh vzťahu, či už priateľského alebo romantického, je jedinečný a prežijete ho po svojom.
Odborníci zároveň radia mať na pamäti niekoľko jednoduchých pravidiel, ktoré vám pomôžu nadviazať prvý kontakt s človekom, ktorý sa vám páči. Psychologička-sexologička Anastasia Panova navrhuje tri osvedčené postupy na prvé rande.

1.SINCERITY

Na svojom imidži a výzore môžete pracovať, ako len chcete, nacvičovať koketné pohľady a úsmevy alebo vnucovať tajomstvo – ale ak to spočiatku nebude “vaše” a nepôjde to k vám, je nepravdepodobné, že váš partner bude nadšený. Skôr si bude myslieť, že ste si nasadili akúsi masku a správate sa neprirodzene.
Najlepšie je byť na rande sám sebou a nevymýšľať si rozprávky o svojom živote.

2. RESPECT

Ak máte chronický “syndróm záchrancu” a muž sa vám na prvom rande zdá úplne rozhádzaný – skúste sa držať späť a nepodávať mu pomocnú ruku, o ktorú ešte nepožiadal.
Aj keď práve dostal výpoveď alebo kopačky od bývalej – nedávajte mu rady ani odporúčania – buďte s ním v rovnocennom postavení a potom ho nebudete zahanbovať.

3. ZÁUJEM

Prejavte zvedavosť o to, čo ho zaujíma. Ak je vaše prvé rande v divadle, porozprávajte sa o hre a herectve, ak je v múzeu, porozprávajte sa o tom, čo sa mu páči na súčasnom umení. Nezabudnite si pozrieť jeho profil na sociálnych sieťach, aby ste zistili, čo ho zaujíma a čo je pre neho dôležité.
Nezabudnite úprimne odpovedať na protiotázky – inak to bude vyzerať ako výsluch.
Psychológ radí dievčatám, aby prevzali iniciatívu, ale nenápadne a jemne: “Muž je od prírody dominantný. Prejaviť iniciatívu je možné, ale jemne, bez nátlaku. Vytvorte prúd pre prípadnú plavbu, ale nechajte na mužovi, aby rozhodol, ako sa bude plaviť, akou rýchlosťou a po čom.