Samozrejme, s ešte skorším časom spánku – netreba sa stať svetlonosmi na úkor nedostatku spánku.

 

Newyorčanka Katie Riley sa na sociálnych sieťach podelila o tip, vďaka ktorému bez problémov vstáva každý deň o 5:30 ráno, a jej video sa stalo virálnym. Aby ste sa stali ako Katie, potrebujete ľahký budík a pohár vody, píše Daily Mail.

Dievča, tak ako väčšina z nás, si na telefóne nastavovalo pravidelný zvukový budík na opakovanie a nefungovalo to – zakaždým ho stíšila, padla na vankúš a spala až do ďalšieho pípnutia. Takéto driemanie budíka mohlo trvať aj dve hodiny.
Prvá vec, ktorú musíte urobiť, vysvetľuje Katie, je prestať nastavovať budík na telefóne a úplne ho odsunúť z postele. “Teraz mám telefón v noci nabitý na stole, ďaleko od postele, čo len stimuluje moju túžbu vstať,” hovorí.
Druhou možnosťou je kúpiť si svetelný budík, ktorý simuluje svitanie postupným zvyšovaním svetla.
A tretia možnosť je dať si večer k posteli pohár vody a prinútiť sa vypiť ju skoro ráno, keď vás zobudí svetlo. Podľa Cathy jej kombinácia zvýšeného svetla v miestnosti a pitia vody bráni v tom, aby sa vrátila do postele a zaspala. Dôležité nie je len napiť sa, ale vypiť celý pohár.
Hovorí, že si postupne zvykla vstávať ráno o 5:30 a nikdy na nič nestíha.
Tým, ktorí si z nejakého dôvodu nemôžu alebo nechcú kúpiť svetelný budík, Katie radí, aby si jednoducho zapli lampu vedľa postele hneď, ako zaznie prvý signál bežného budíka, a začali piť vodu.

Svietiaci elektronický budík

Tu je príklad takéhoto budíka, o ktorom hovorí Kathy Riley. Zariadenie nielen ukazuje čas, ale aj simuluje svitanie – je obzvlášť účinné pri zatemňovacích závesoch.