Čo môžeme urobiť, aby sme priniesli mier a harmóniu do našich životov? Tieto rituály a meditácia vám pomôžu upokojiť sa – sú skutočne účinné!

Povedzme si úprimne, realita, ktorá nás obklopuje, môže byť veľmi stresujúca – domáce a pracovné povinnosti, neustály zhon a ešte k tomu aj pandémia. Ako zostať pokojný v takýchto situáciách? Máme pre vás osvedčené tipy, ktoré vám pomôžu upokojiť vaše problémové nervy. Prezradíme vám aj ako začať svoje dobrodružstvo s meditáciou a aké sú jej výhody.

Horúci kúpeľ s éterickými olejmi

Dlhý kúpeľ s éterickými olejmi je skvelý a efektívny spôsob relaxácie. V tomto prípade je atmosféra veľmi dôležitá. Nezapínajte svetlo, zapáľte si niekoľko sviečok, ktoré dodajú vašej kúpeľni čaro a ich teplé svetlo na vás bude pôsobiť upokojujúco. Potom pridajte niekoľko kvapiek príslušného éterického oleja. Ktorý je najlepšie si zvoliť? Každý éterický olej má iné vlastnosti. Počas relaxačného kúpeľa je najlepšie si zvoliť: levanduľový olej, ktorý upokojuje, bergamotový olej – vynikajúco znižuje napätie a stres alebo mandarínkový olej, ktorý pomôže zmierniť úzkosť.

Masáž tváre

V poslednej dobe sa čoraz viac hovorí o prospešných vlastnostiach pravidelnej masáže tváre. Charakteristické pohyby nielen zdôraznia naše lícne kosti, ale tiež vám umožnia relaxovať vo veľmi krátkom čase. Stojí za to dodať, že masáž tváre môžete vykonávať vlastnými rukami alebo pomocou profesionálnych masérov. Absolútnym hitom na trhu krásy je valček s kameňom, ktorý ochladzuje, zmierňuje opuchy tváre, zlepšuje krvný obeh a umožňuje vám relaxovať. Masáž takýmto valčekom trvá asi minútu.

Meditácia – ako začať?

Meditácia je tiež mimoriadne účinná. Najskôr zvážte, čo vás rozptyľuje a zbavte sa týchto predmetov aspoň počas meditácie. Na začatie meditácie nepotrebujete žiadne špecializované vybavenie – potrebujete iba podložku na cvičenie, kreslo alebo stoličku, na ktorú si môžete pohodlne sadnúť. Akonáhle nájdete vhodné miesto a budete si istí, že vám je dobre, zatvorte oči a potom sa sústreďte na svoje dýchanie. Neexistuje konkrétny návod na to, „ako meditovať“ – ide o veľmi individuálnu a dokonca osobnú záležitosť. Nerozmýšľajte však nad tým, čo asi robíte zle. Ako dlho by mala trvať denná meditácia? Začnite niekoľkými minútami, napríklad dvoma až piatimi. Po týždni denného cvičenia si k tomu pripočítajte ďalšie dve minúty atď. Uvidíte, že po niekoľkých dňoch pocítite úžasný pokoj.

Čo ešte stojí za to vedieť o meditácii? Okrem zníženia napätia, vnútornej úzkosti a stresu nám meditácia dodáva energiu a spomaľuje srdcovú frekvenciu. Meditácia navyše pomáha bojovať proti Alzheimerovej chorobe. Dobre však?

Zdroj