Stephen Hawking je svetoznámy fyzik, ktorého myšlienky fascinujú ľudí po celom svete. Pútavo hovorí o vesmíre, čase a komplikovaných faktov teoretickej fyziky. V nedávnej prednáške však prekvapil a vyslovil silnú myšlienku týkajúcu sa ľudskej duše.

Hawking prirovnal depresiu k čiernej diere – telesu, ktoré je zdanlivo veľmi temné, no z ktorého sa dá napriek tomu uniknúť:

“Hlavnou myšlienkou tejto prednášky je, že čierne diery nie sú také čierne ako sa zdá. Nie sú to nekonečné väzenia ako sme si kedysi mysleli. Predmety sa z čiernej diery dokážu vyslobodiť, možno sa dokonca objavia v inom vesmíre. Ak máte pocit, ako by ste boli v čiernej diere, nevzdávajte to – existuje cesta von.“

Hawking je jedným z najvýznamnejších fyzikov na prelome storočí, ktorý sa preslávil svojou knihou Stručná história času. O Hawkingovi bol nedávno natočený aj film, ktorý opisuje jeho jeho život, ako aj jeho boj s ALS, ktorý ho už ako mladého pripútal na vozíček. Napriek chorobe nevzdával a svoj život venoval vede. Dodnes je považovaný za jedného z najväčších géniov našich čias. Nedávno oslávil 74 rokov. Stále aktívne prednáša na univerzitách po celom svete.


Zdroj:

Stephen Hawking Has Some Beautiful Advice For People Who Suffer From Depression

World-renowned scientist Stephen Hawking is known for providing us with complex yet invaluable insights into space, time, and the nitty-gritty of theoretical physics. However, in a recent talk, the iconic physicist applied his brilliant mind to a more emotional matter.