Predstavte si, že ste konečne dostali svoju „prácu snov“ a idete na pohovor. Popracovali ste na svojom vzhľade, pripravili si odpovede na všetky možné otázky, vypili pár dúškov vody na upokojenie nervov a vošli do miestnosti, kde na vás čaká osoba, ktorá by mala rozhodnúť o vašom osude. Avšak…

…Kým si neuvedomíte, že na ničom, čo ste pre získanie tejto práce urobili, skutočne nezáleží. Rozhodnutie o tom, či vás vezmú alebo nie, sa robí presne v sekunde, keď otvoríte dvere a váš budúci partner vzhliadne a uvidí vás.

Ak mu na prvý pohľad pripadáte neschopná a nedôveryhodná, túto prácu nikdy nedostanete, ani keby ste mali na čele sedem siah. A to všetko preto, že táto osoba, žiaľ, patrí k tým ľuďom, ktorí majú sklon robiť neochvejný úsudok o osobných kvalitách druhých, len tak mimochodom pri pohľade na ich tváre.

TOTO JE PRE VŠETKÝCH

V skutočnosti všetci robíme stále presne to isté, len naše úsudky nie sú také extrémne ako u tohto hypotetického anketára. Výraz tváre cudzinca, štruktúra, miera symetrie rysov – to všetko ovplyvňuje naše okamžité podvedomé hodnotenia a rozhodnutia, napríklad, či sa dá tejto osobe dôverovať, aký je náchylný na agresiu a dominanciu, je inteligentný … Sme na to naprogramovaní samotnou evolúciou, pretože prirodzený výber udržal pri živote tých, ktorí dokázali rýchlo a presne zistiť, či sa cudzinec, ktorého práve stretli, oplatí báť alebo nie.

Pod takýmto efektom však stojí aj faceizmus (z tvár – tvár), kedy sa určité vlastnosti výzoru človeka stereotypne spájajú s negatívnymi osobnostnými vlastnosťami. Ako ukázala nedávna štúdia japonských psychológov, niektorí ľudia, podobne ako spomínaný anketár, sú obzvlášť náchylní k faceizmu, ktorý na prvý pohľad vyvodzuje radikálne závery o osobných kvalitách iného človeka len na základe toho, ako vyzerá jeho tvár.

Vedci uskutočnili sériu online prieskumov s 300 dobrovoľníkmi. Účastníkom sa ukázali obrázky ľudských tvárí a boli požiadaní, aby ohodnotili svoje osobnostné črty. Na takéto hodnotenie všetkým zúčastneným stačil len letmý pohľad do tvárí, no niektorí vyniesli obzvlášť tvrdé súdy.

“FACE NIE JE OUT”

Takéto nevedomé reakcie zamestnávateľov sú pri prijímaní zamestnancov veľmi časté a v tomto prípade sa stávajú skutočným problémom, tvrdia vedci. Napríklad ženské črty tváre a veľké oči spôsobujú, že uchádzačku vnímate ako neschopnú a nedostatočne kvalifikovanú osobu. A drsné črty tváre a tvrdý pohľad potenciálneho zamestnanca vás nútia myslieť si, že nie je dôveryhodný.

Keďže je známe, že je ťažké zbaviť sa prvých dojmov, bez ohľadu na to, aké nepravdivé môžu byť, to všetko vedie k tomu, že sa často najímajú nesprávni ľudia.

Niektoré spoločnosti dokonca vedú špeciálne školenia zamerané na zbavenie sa podvedomých stereotypov spojených so vzhľadom. Navyše aj krátke psychoterapeutické sedenia v tomto prípade prinášajú pozitívne výsledky, keďže tento problém prenášajú z podvedomia do vedomej oblasti. Keď si uvedomujete, čo sa deje, je pre vás jednoduchšie zmeniť svoje mentálne postoje a sledovať svoje hodnotenia a reakcie.