Máte chuť mu zavolať, najmä po poháriku vína? A po dvoch si už píšete? Nedovoľte, aby vás túžba po minulosti zaslepila.

Osamelosť alebo neúspech nového vzťahu vás môže prinútiť uvažovať o tom, či by ste sa mali vrátiť k bývalému partnerovi. Skôr ako však začnete o tejto možnosti vážne uvažovať, položte si tieto otázky a pokúste sa na ne čo najúprimnejšie odpovedať. Takto neurobíte unáhlené, unáhlené rozhodnutie, ktoré by ste neskôr ľutovali.

1. AKÉ SÚ VAŠE SKUTOČNÉ MOTÍVY?

Skutočne k svojmu bývalému opäť prechovávate silné city a ste pripravení sa zmieriť, alebo ste len osamelí a ste pripravení na kompromis, pretože chcete aspoň trochu tepla?

2. PREČO STE SA NAOZAJ ROZIŠLI A UVEDOMIL SI KAŽDÝ Z VÁS SVOJU ÚLOHU PRI ROZCHODE?

Aby bolo opätovné stretnutie skutočne trvalé, obe strany si musia uvedomiť svoju zodpovednosť za to, čo sa stalo v predchádzajúcej fáze vzťahu, a snažiť sa napraviť k lepšiemu.

Do akej miery ste vy a váš bývalý partner vôbec ochotní diskutovať o probléme, a ak áno, do akej miery ste k sebe počas týchto rozhovorov úprimní a otvorení? Ste vy a váš partner ochotní pracovať na sebe, aby sa veci už neopakovali?

3. ČO BOLO KAMEŇOM ÚRAZU VO VAŠICH PREDCHÁDZAJÚCICH VZŤAHOCH?

Čo vám na partnerovi vadilo, s čím ste sa nedokázali zmieriť, kvôli čomu vypukli hádky a škandály, čo mu stále nedokážete odpustiť? Je veľmi pravdepodobné, že to všetko nikam nezmizlo a opäť sa objaví, len čo sa opäť spojíte.

4. VYSKYTLI SA POČAS VAŠICH PREDCHÁDZAJÚCICH VZŤAHOV NEJAKÉ OPAKUJÚCE SA SCENÁRE?

Napríklad ste sa obaja vyhýbali vážnym témam, aby ste sa vyhli hádkam. Alebo ste ťažké, ale potrebné rozhovory nahrádzali sexom. Alebo ste sa dlho vôbec nerozprávali, čím ste si dávali najavo nevôľu. S najväčšou pravdepodobnosťou sa všetko bude opakovať aj naďalej, pokiaľ si obaja neuvedomíte, čo sa dialo, a nevyviniete úsilie na zmenu svojho správania. V opačnom prípade sa opäť dostanete do začarovaného kruhu.

5. VYRÁSTLI STE OD ROZCHODU OBAJA NA SEBE?

Osobný rast môže byť veľmi dôležitým faktorom, ktorý vám môže pomôcť vyhnúť sa chybám z minulosti a oživiť váš vzťah na novú úroveň.