V snahe vtesnať sto vecí do denného programu ženy zabúdajú na seba a svoje potreby. Skutočné túžby nahrádzajú všeobecne prijatými kritériami šťastia a úspechu. Psychologička Natalia Luchnikova sa domnieva, že človek by mal načúvať sám sebe, živiť sa užitočnou energiou a vyjadriť svoje pravé ja.

Plnenie

Učte sa, zlepšujte svoju schopnosť prijímať signály, ktoré potvrdzujú váš talent a tvorivý potenciál. Môžu to byť komplimenty rôzneho stupňa hĺbky a otvorenosti: “Urobil si krásny záhon! Určite máš talent” alebo “Robíš skvelú prácu!”.

Pre ženu sú dôležité letmé komplimenty, na ktoré aktívne reaguje radostným prijatím alebo úprimným pobúrením: “Ako to môžeš o mne povedať!” Dajte si pozor na protichodné reakcie, keď vo vnútri na kompliment reaguje radosťou, ale navonok sa prejavuje ako nespokojnosť a rozhorčenie. Musíte sa naučiť prijímať všetko, čo vám pripomína vaše talenty a vynikajúce vlastnosti.

Naučte sa absorbovať všetko, čo môže byť podporné. Staňte sa semienkom, ktoré po vložení do zeme priťahuje to, čo potrebuje, a odmieta to, čo je zbytočné. Naplňte sa užitočnou energiou, ktorá sa nerovná všeobecne uznávaným receptom. Naučte sa načúvať sebe samým a nájsť svoje jedinečné zdroje naplnenia. Pamätajte, že najjasnejšie nápady budú vystavené najsilnejším útokom, predovšetkým zo strany vašich komplexov.

Reakcie

Každú chvíľu sa vo svete niečo deje a ani váš život nestojí na mieste. Buďte pozorní na to, čo zamestnáva vaše myšlienky, na slová, činy, okolie a udalosti, s ktorými prichádzate do kontaktu. Naučte sa vyberať si spomedzi stoviek myšlienok tie, ktoré vám pomáhajú napredovať.

V samotnej podstate ženy je obsiahnutá schopnosť vytvárať zázraky.

Je to ťažké, ale túto schopnosť môžete trénovať: reagujte na to, čo sa deje vo vašej realite, a vyberajte si len to svoje, potrebné.

Prvotnosť

Odstráňte akúkoľvek formu alebo prejav cenzúry. Žena vie, aké ťažké je znášať útoky vnútorných a vonkajších kritikov: “zlé”, “škaredé”, “krivé”, “nemôžeš”, “nie je tvoje”. Vytvorte si priestor, v ktorom zostanete sama sebou, tou prvotnou, odvážnou, smelou, smelou, ktorá sa môže vyjadrovať bez obmedzení.

Vyberte si akékoľvek hobby: remeslá, spev, tanec, beh, plávanie, prechádzky. Hlavné je, aby ste sa cítili sami sebou a nechali cenzúru za kulisami divadla, v ktorom hráte úlohy dcéry, sestry, manželky, matky, zamestnankyne a schválenej jednotky spoločnosti. Ukážte svoju prvoplánovosť, pretože to je to pravé, na čo sa všetko ostatné navlieka ako na šaty. Skrútená, zmätená, okolo seba sa obzerajúca ohromujúca kráska vyvoláva súcit a ľútosť. Iskrivé oči so škodoradosťou vás spolu s jej tanečnou chôdzou vtiahnu do deja, pričom jej zjav zostáva v tieni, ale zvýrazňuje veľmi prirodzenú odvahu byť sama sebou.

Narodenie

V samotnej podstate ženy je obsiahnutá schopnosť vytvárať zázraky – zhmotňovať na svete to, čo je spočiatku nepredstaviteľné. Žena je obdarená darom dávať život. Pozrite sa na malé dievčatko, ktoré má ešte ďaleko k materstvu, ale dokáže z ničoho vytvoriť celý svet. Počúvajte, čím je naplnená jej reč, keď sa hrá. Vytvára vlákna vlastných obrazov, vpletá ich do látky imaginárneho sveta a nachádza jeho stelesnenie vo všetkom, čo je jej dostupné.

Prinášať nové veci na svet je pôrod, ktorý môže žena dať. Rodte, dávajte život všetkému, čo k vám prichádza s emóciou radosti a inšpirácie. Naplňte svet svojimi deťmi, útulnosťou, spevom, tancom, básňami, prózou, kresbami, hudbou, kulinárskymi pokrmami, šatami, záhonmi – všetkým, čo sa vo vás rodí z prchavých impulzov.

Šetrnosť

Strážte si čas, v ktorom sa vyjadrujete: tvoríte, rodíte, ste naplnení tvorivým procesom. Vír každodenného života môže roztrhať akýkoľvek váš projekt, ak mu to dovolíte. Buďte opatrní na seba a na čas, ktorý si vyčleníte. Nezáleží na tom, o akom množstve hovoríme: hodina, dve hodiny, celý deň. Váš čas by mal zostať váš. Spomeňte si na inštrukciu na lietadlách: najprv sa postarajte o seba, aby ste sa mohli postarať o ostatných.

Pokračovanie

Zvyk nedokončiť začaté je mnohým ženám známy, často sa pýtajú: “Kedy si na to asi opäť nájdem čas? Budem to vôbec môcť?” Schopnosť pokračovať, doviesť “prácu” do prirodzeného konca, je ďalším darom pre ženu, ktorý ju vždy sprevádza.

Áno, cyklická povaha procesov, ktoré ovplyvňujú ženu, bola, je a zostáva, ale nech to nie je nič iné ako prirodzený cyklus. Aktivitu vystrieda relaxácia, relaxáciu vystrieda spomalenie, sústredenie a potom opäť návrat k aktivite. Nech ste v akejkoľvek fáze, naďalej buďte skutoční, živí, prejavujte sa vo všetkom, čo je vám blízke, v čom sa prejavujete.

Udržujte rovnováhu medzi tým, čo by ste mali, a tým, čo vás baví

Zbavte sa hladu duše, stavu, ktorý naše babičky vyjadrovali prirovnaním “odviazaný, piskľavý”. Hlad po duši prichádza vtedy, keď žena prestane vyjadrovať svoje skutočné ja. Pominuteľnosť dní maskuje tento hlad, až kým sa práve ten piskot túžby nenadýchne jej rodného, jedinečného vzduchu slobody prejavu. Nech má každý deň pokrm pre vašu dušu a vašu vnútornú ženu. Udržujte rovnováhu medzi tým, čo by ste mali, a tým, čo vás baví. Porušenie tejto rovnováhy je plné hladu, ktorý vás pripraví o túžbu a silu.

Hromadenie

Žena si vytvára zásoby bez toho, aby si za to pripisovala zásluhy. To jej však nebráni v tom, aby si robila zásoby pre prípad, že sa jej to bude hodiť. Urobte si zásoby času, slobody, vášne a spolupatričnosti. Tieto štyri zložky vás ochránia pred tým, aby ste sa vzdialili od svojich túžob.