Mate pochybnosti vzťahu a uvažujete o rozchode s partnerom? Najprv by ste si mali položiť tieto 3 otázky!

V každom vzťahu môžu v určitom okamihu nastať chvíle pochybností. Potom stojí za zváženie, či ide o skutočnú krízu alebo len o dočasnú výmenu názorov. Prichádzame vám na pomoc, kde sme si pre vás pripravili zoznam 3 otázok, ktoré by ste si mali položiť pred vážnym rozhodnutím o rozchode. Pomôžu vám uvedomiť si, čo skutočne cítite a či to naozaj chcete spraviť. Vďaka tomu si správne vyberiete.

Ako viete, kedy je čas odísť?

  1. Často sa hádate?

V každom vzťahu občas dôjde ku hádke, hlavne v tých najlepších. Ak sa nehádate, váš vzťah sa zatiaľ neposunul do ďalšej fázy. Problém však nastáva, keď na každom kroku vypukne hádka a vy už neviete, ako sa máte spolu normálne porozprávať. Preto stojí za to si uvedomiť, či sú vaše hádky typické „manželské boje“, alebo sú už na takej úrovni, že si neviete predstaviť zostať spolu.

  1. Zhodujú sa vaše základné hodnoty?

Na začiatku je potrebné definovať, čo tieto základné hodnoty skutočne znamenajú. Aby ste si boli istí, že vaša polovička je osoba na celý život, musíte s ňou prediskutovať rôzne témy ako: kariéra, peniaze, deti, rodina a priatelia, ako aj predstava do budúcna, napríklad to, kde chce váš partner žiť. Ak je medzi vami spoločných viac vecí, je to veľmi dobré znamenie. Ak s väčšinou nesúhlasíte, rozchod môže byť dobrý nápad.

  1. Naozaj to chcete?

Na záver si predstavte váš vzťah. Popremýšľajte, či váš partner spĺňa všetky vaše očakávania, či ste si istý tým, že je osobou, s ktorou chcete stráviť celý váš život. Zvážte, či ste s ním šťastný alebo či sa cítite utláčaný a menejcenný. Vaša pohoda je najdôležitejšia vec! Nebuďte v toxickom vzťahu, ale ak uvidíte na obzore viac šťastných chvíľ, vaša dilema je pravdepodobne len dočasná.

 

Zdroj: www.chillizet.pl