1. Zatvorte za sebou minulosť a nechajte ju ísť. Existuje mnoho spôsobov, ako uzavrieť minulosť a naučiť sa žiť tu a teraz. Môžete siahnuť k najjednoduchšiemu riešeniu, teda napísaním slova „minulosť“ na palicu a hodením ho ďaleko za seba. Či tak alebo onak, je to dobrá cesta, stačí nájsť ten správny spôsob, ktorý nám umožní zabudnúť na minulosť. Je dôležité opustiť to, čo bolo, a začať žiť každodenný život bez ľútosti, smútku, hnevu, nenávisti či pocitu viny.
  2. Prijmite svoje voľby a je jedno kde sa nachádzate. Nejde o to, byť väzňom svojich emócii alebo minulých rozhodnutí. Ak ste na mieste, ktoré vás robí nešťastným alebo sa obklopujete ľuďmi, ktorí nerozumejú vašim potrebám a spôsobujú vám smútok, v takomto prípade začnite bojovať proti negatívnym emóciám. Začnite vedome transformovať svoje myslenie na „áno, chcem tu byť, toto je moje rozhodnutie a rešpektujem ho,“ som s ním spokojná. Samozrejme, ak je pre vás miesto alebo osoba deštruktívna, najlepšie bude pre vás odísť.
  3. Dávajte bez toho, aby ste očakávali, že sa vám niečo vráti. Očakávania plodí bolesť a nespokojnosť. Ak začnete dávať bez toho, aby ste mali nejaké očakávania, všetko dobré, čo urobíte, sa vám vráti. Ak začnete dávať, len tak, budete mať svoje srdce otvorené voči všetkému, čo k vám príde. Umožní vám to radosť, bez očakávania.
  4. Pustite dnu a von všetko, čo k vám prichádza bez ohľadu na to, či sú chvíle smutné alebo šťastné. Tendencia je držať sa chvíľ. Musíte však zachovať triezvu myseľ. V minulosti nemôžete žiť stále, pretože príjemné chvíle, ktoré sa dejú, vám unikajú medzi prstami. Nepremrhajte ich tým, že ste mysľou stále v minulosti. A teraz môžete jednoducho vytvárať nové a ešte krajšie okamihy, iné ako predtým. Dnešok je to, čo skutočne máte a môžete si vychutnať krásu okamihu. Môžete tiež prežiť ťažké chvíle, pretože niekedy sa radi topíte vo vašom nešťastí v nádeji, že sa o vás niekto postará. Všetko raz prejde. Nič netrvá večne. Vypustite všetko z hlavy, nič si nedržte, ani tie krásne a ani tie nepríjemné chvíle.

Týchto pár vecí zaraďte do svojho života … myslím tým naozaj zaradiť . Nie si ich len prečítať. Aké to asi bude, až tieto veci začnete do svojho života aplikovať? Ako veľmi sa váš život zmení?

 

Zdroj