Kategórie: Vzťahy a s*x

Aké mužské vlastnosti zaručujú šťastný vzťah

“Skutoční chlapi neplačú”, “je dôležité, aby ste si s problémom poradili sami”. Tieto postoje, s ktorými chlapci vyrastajú, bránia v budúcnosti budovať pevné vzťahy so ženami. A samotní muži to často ľutujú.

PRÍKLADY

Alex

Alex sa na mňa obrátil so sťažnosťou, že jeho citové a sexuálne spojenie s manželkou za posledných päť rokov ochablo. Priznal, že ochladnutie ho núti k podvádzaniu, ale stále chcel udržať vzťah nažive.

Diskutovali sme o tom, ako a prečo sa jeho manželstvo zastavilo a čo je ochotný urobiť, aby sa situácia zmenila.

Mal všetky možnosti a ako sa zdalo, aj odhodlanie. Keď sme sa však stretli o mesiac neskôr, stále tieto kroky nepodnikol. O rok neskôr sa priznal: jeho manželka podala žiadosť o rozvod. Ukázalo sa, že to bola ťažká udalosť, na ktorú nebol pripravený.

Max

Max čelil rovnakým problémom. Predtým, ako prišiel ku mne, sa snažil situáciu ovplyvniť sám, a hoci jeho pokusy boli neúspešné, naďalej bojoval za vzťah. Prvé stretnutie bolo nápadne odlišné od rozhovoru s Alexom. Nesťažoval sa na manželku a okolnosti, ale úprimne hľadal východisko zo situácie. Prijal poznatky, ktoré sa zrodili počas rozhovoru.

O päť mesiacov neskôr sa mi priznal, že sa opäť cíti šťastný so ženou, ktorú miluje

Vybrali sa na dva romantické výlety. Doslova nabral druhý dych: rozhodol sa otvoriť si vlastný podnik a realizovať nápady, ktoré sa mu predtým zdali príliš komplikované.

AKÉ VLASTNOSTI POMÁHAJÚ MUŽOM ZMENIŤ VZŤAHY V MANŽELSTVE

Za roky koučovania obrovského množstva mužov som si uvedomil, že tí, ktorí sa nepoddávajú okolnostiam, majú veľa spoločného.

1. Schopnosť požiadať o pomoc

Toto je najväčšia slabina mužov. Najmä keď ide o hlboko osobné pocity. Mnohí muži nielenže nie sú ochotní požiadať o pomoc, ale majú problém priznať si, že majú problémy. Stretol som sa s takými, ktorí ich popierajú aj tvárou v tvár rozvodu a strate rodiny.

Požiadať o podporu nie je znakom slabosti, ale znakom sily

Náš vnútorný rast sa nenachádza v neprítomnosti životných problémov, ale v našej schopnosti ich riešiť. V športe žiadny športovec nedosiahol svoje úspechy sám. Každý mal za sebou tím ľudí, ktorí ho podporovali. Každý z nás potrebuje takýchto podobne zmýšľajúcich ľudí.

2. Dôverujte svojej intuícii

Muži, s ktorými som pracoval, nikdy nezmenili svoj život len vďaka našim stretnutiam a radám zvonka. Išli ďalej ako len za rozhovory a dali si za úlohu analyzovať, čo priviedlo ich vzťah do slepej uličky.

Títo muži nečakali na osvedčené recepty zvonka, ale hľadali vlastné spôsoby, ako veci robiť

Pochopili, že žiadny psychológ ani oddaný priateľ za vás neurobí to, čo musíte urobiť sami. Žiť, precítiť, vyrovnať sa a nájsť silu ísť ďalej.

3. Emocionálna otvorenosť

Biologickou úlohou emócií je viesť nás k činnostiam, ktoré nám pomáhajú udržiavať fyzické a psychické zdravie. Muži sa tu však nemajú čím chváliť – stále nie sú pripravení podeliť sa o svoje pocity a radšej si ich nechávajú pre seba.

Stále je silný zhubný postoj “chlapci neplačú”, ktorý zničil život mnohým generáciám príslušníkov silnejšieho pohlavia.

Párové vzťahy by nám mali pomôcť otvoriť sa a získať podporu. Muži, ktorí vedia byť úprimní, sa cítia oveľa sebavedomejšie a šťastnejšie.

TIP

Váš vzťah si nezaslúži nič menšie ako auto. Zamyslite sa nad tým, ako často posielate svoje auto na údržbu, výmenu oleja a gúm. Keď však ide o vzťah, väčšina roky ignoruje poruchy, ktoré si vyžadujú pozornosť. Niet divu, že skôr či neskôr tento zložitý mechanizmus odmietne fungovať.

Ženy pociťujú potrebu zmeny akútnejšie a dávajú signály nefunkčného správania

Vaša manželka sa s vami možno snažila hovoriť, ale vybrala si na to “nesprávny čas”. Knihy a články, ktoré vám navrhla, sa vám zdali zbytočné, a dokonca aj návšteva odborníka bola výsmechom. Skutočný muž by na to prišiel sám, pomyslel ste si.

Ak ste viac energie a úsilia venovali svojmu autu než vzťahu so ženou, ktorú milujete, niet divu, že sa kvôli vašej ľahostajnosti rozpadli.

Ariana Lekovská

Share
Published by
Ariana Lekovská

Recent Posts

2 techniky, ktoré pomôžu páru dohodnúť sa na dovolenke

On chce ísť na ryby a ona chce ísť k mame. Ako nájsť spoločnú reč…

14 hodín ago

Vedci pomenovali jednoduchú činnosť, ktorá pomôže zachrániť vzťah na mnoho rokov.

Niekedy sa zdá, že zväzok sa nedá zachrániť - ste zahltení rutinou a obľúbená osoba…

2 dni ago

Ako môže žena pochopiť muža: odporúčania psychológa

Téma mužskej psychológie, posudzovaná cez prizmu ženského vnímania, je jednou z najzaujímavejších a najrozšírenejších. Rozdiely…

3 dni ago

Ako zachrániť akýkoľvek vzťah: názor psychológa

Niekedy sa stane, že vzťah začne ochabovať. V takej chvíli sa môže zdať, že existuje…

4 dni ago

8 otázok, ktoré vám pomôžu zistiť, či ste pripravení zmeniť svoj život

Ukončite vzťah, ktorý zastaral. Zmeňte nudnú a neperspektívnu prácu. Začnite podnikať. Presťahovať sa do inej…

5 dní ago

Všetko pre seba, nič pre iných: prečo je sebectvo vlastne užitočné

Koľkokrát v živote sme už počuli vetu: "To je ale sebec!" A znie to výrazne…

6 dní ago