Kategórie: Sebapoznanie

6 typov priateliek, s ktorými by ste sa nemali stretávať

Závistlivé, vždy nespokojné, nedokážu sa z vás tešiť, snažia sa vás vo všetkom prekonať…. Toto nie je priateľstvo a od takýchto ľudí je lepšie držať sa ďalej.

Je dôležité, aby sme sa obklopili ľuďmi, ktorí nám robia život úžasným, a aby sme sa zbavili tých, ktorí vás frustrujú a ničia. Vo vašom živote sú pravdepodobne ľudia, ktorých ste prerástli. Takéto priateľky nechajte v minulosti, ak ich máte.

1. PRIATEĽKA, KTORÁ NIE JE ŠŤASTNÁ ZA VÁS

Stretli ste muža, s ktorým ste pripravení ísť na druhé rande, alebo ste v práci dostali solídny bonus. Vy ste v siedmom nebi, ale váš priateľ je pochmúrnejší ako mrak. Možno je dôvodom žiarlivosť alebo neistota. Namiesto toho, aby sa radovala a oslavovala s vami váš úspech, radšej ho ignoruje. Je lepšie zdieľať svoju radosť s tými, ktorí vám fandia.

2. PRIATEĽKA, KTORÁ DÁVA POCHYBNÉ KOMPLIMENTY

Svoje myšlienky formuluje tak, že hneď neviete povedať, či ide o kompliment alebo urážku. Napríklad povie, že by chcela žiť váš život, pretože nemáte žiadne skutočné povinnosti ani zodpovednosť. Alebo si všimne, ako nádherne vyzerá vaše oblečenie z diaľky. Všetky komplimenty sa začínajú milými frázami, ale končia sa negatívne.

Svet je plný kritikov. Nemali by ste investovať do vzťahu s priateľom, ktorý je pasívne agresívny.

3. PRIATEĽKA, KTORÁ JE VŽDY NEGATÍVNA

Nielenže sa neteší z vás, ona sa v podstate neteší z ničoho. Kúpili ste si šaty s 50 % zľavou? Pravdepodobne vám budú sedieť. Našli ste si nový byt? Ale okolie je také hlučné. Nech sa rozprávame o čomkoľvek, vždy má na to negatívny názor. Možno naozaj vidí svet ako priepasť negativity, ale vy sa ňou nechcete nechať ovplyvniť.

4. PRIATEĽKA, KTORÁ NEUSTÁLE NARÚŠA PLÁNY

Zavolá päť minút pred plánovanou večerou a povie, že ešte nakupuje. Zruší návštevu koncertu, o ktorom ste dlho snívali, večer predtým. Iste, niekedy život naruší plány – s tým sa nedá nič robiť. Ale ignorovať záväzky voči iným a správať sa, ako sa vám zachce, je úplne iná vec. Uvedomte si, ako málo voľného času máte. Venujte ho priateľom, ktorí sa k nemu správajú s úctou.

5. PRIATEĽKA, KTORÁ VÁM KONKURUJE

Úspech vášho priateľa môže byť motiváciou na dosiahnutie vašich cieľov, ale v centre vášho vzťahu by nemala byť rivalita. Možno si vedie skóre. Urobila si jedlo, na ktoré si hrdá? Ona ho vedela uvariť už pred rokom. Kúpili ste si topánky, na ktoré ste šetrili? Ona už má dva páry. Tento vzťah je odsúdený na zánik. Je príjemnejšie komunikovať s ľuďmi, ktorí pre vás chcú to najlepšie a nesnažia sa presadiť na váš úkor.

6. PRIATEĽKA, S KTOROU STE STRATILI DÔVERNÝ VZŤAH

Túto stratu je najťažšie prijať. Vaše životy sa zmenili a vy ste sa zmenili s nimi. Ak ste sa pokúšali obnoviť kontakt, ale bez úspechu, je logické, že vzťah necháte odísť. Možno za posledný rok zmenila už tri mestá a sotva reaguje na vaše správy. Bez ohľadu na to, čo sa stane, nie každý človek si udrží svoju úlohu počas celého vášho života. Tento vzťah je toho dôkazom.

Ariana Lekovská

Share
Published by
Ariana Lekovská

Recent Posts

2 charakteristiky ľudí, ktorí porušujú hranice iných ľudí

Mnohí ľudia majú pravidelne problémy s ochranou svojich hraníc: sme zvyknutí komunikovať pokojne a snažíme…

2 dni ago

5 najčastejších vecí, ktoré spôsobujú problémy ľuďom s veľmi vysokým IQ

Superinteligenti často zlyhávajú vo veciach, ktoré sú pre ľudí s priemernou inteligenciou ľahké. Otestujeme to?…

3 dni ago

Päť znakov silnej ženy

Žena v domácnosti alebo kariéristka - na tom nezáleží. Sila ženy nespočíva v úlohe, ktorú…

4 dni ago

Ako prestať odkladať veci: 3 jednoduché techniky

Máte pripraviť veľkú správu a chodíte po dome a premýšľate, kde ešte umyť, upratať a…

5 dní ago

Ako sa dozviem, kto som?

Dnes máme viac možností žiť svoj život podľa svojich túžob. Môžeme sa ľahšie vzdať presvedčení,…

6 dní ago

Ako sa vyrovnať s depresiou: osobné skúsenosti a odporúčania pre vás a vašich blízkych

Niekto dodnes neverí v existenciu depresie, niekto sa jej bojí alebo ju považuje za jeden…

1 týždeň ago