Autori psychoblogu

 

Filip Hric

autor projektu

Som človek všestranného zamerania. Ale vyštudoval som psychológiu. Fascinuje ma komunikácia a vzťahy. Verím, že keby sme im rozumeli aspoň tak dobre ako gravitácii, žilo by sa nám oveľa krajšie.

Darina Alexyová

autorka

Vyštudovala som psychológiu a živím sa lektorovaním angličtiny. Snažím sa rozvíjať v oboch týchto smeroch a rada ich prepájam. Po rokoch lektorovania na plný plyn a absolvovania rôznych foriem psychologického vzdelávania sa aktuálne venujem rozšíreniu svojho pôsobenia aj na poradenskú prácu. Zaujímajú ma vzťahy, komunikácia, rozvoj a objavovanie nových pohľadov na ne.

Ján Dubčák

autor

Napoly Ajťák, napoly Psychológ a čoskoro otec. Vyštudoval som psychológiu, a pracujem na dokončení psychoterapeutického výcviku. Momenálne sa živím ako Softwareový tester a keď má niekto záujem robím súkromne terapie. Život na týchto dvoch póloch vie vždy prekvapiť niečím novým. To ma na tom baví, ale vie to priniesť aj ťažšie chvíľe. Viac o mojom psychologickom povolaní na www.psychologist.sk

Janette Šimková

Moja osobná skúsenosť a záujem o rozvíjanie ľudského potenciálu (z ktorého väčšina z nás spozná a rozvinie len asi 10 %) ma nesmierne motivovali k sprevádzaniu ľudí na ich ceste za sebapoznaním. Stala som sa podporovateľkou, inšpirátorkou a motivátorkou pre ľudí, ktorí hľadajú v živote smerovanie, zmysel, odpovede, rozhodnutia, pozitívne zmeny, alebo samých seba.

Jana Tichá

autorka

Študentka posledného ročníka psychológie, odhodlaná získať čo najviac poznatkov do praxe. Mimo štúdia trávim každú voľnú chvíľu v náručí prírody. Miluje fotografovanie, hudbu, tanec a objavovať v ľuďoch nádej, na ktorú už sami zabudli.

Katarína Medzihorská

Som otvorený človek, ktorý má rád ľudí a život. Pracujem ako psychologička, a mojím smerovaním v práci je prístup zameraný na riešenie (solution focused approach). Najväčšiu radosť mi robí možnosť byť pri pozitívnych zmenách u mojich klientov, objavovať ich veľkú odvahu a vnútornú silu.

Katarína Gešková

autorka

Neprestajne veriaca v silu a schopnosť človeka meniť veci k lepšiemu, s papierom zo psychológie, s láskou k dobrovoľníctvu a neustálemu vzdelávaniu, s takmer nekonečným bucketlistom a bez hanby, že niekedy emócie naozaj nejdú udržať na uzde.

Kristína Mydliarová

Som Tvor, ktorý rád tvorí a sem tam si pomáham písmenkami. Milujúc a ďakujúc za svoj život sa snažím naplno Byť a ľudí okolo seba v tom inšpirovať, povzbudiť a svojim spôsobom podporiť.

Michaela Bachroníková

Som psychologička, ktorá rada sníva a je vďačná za každý deň. Obdivujem ľudské príbehy, neuveriteľnú škálu spôsobov, akými ľudia reagujú na svoje osudy a silu, ktorú v sebe dokážu objaviť. Aj to je jeden z dôvodov, prečo som sa vybrala cestou naratívnej a systemickej psychoterapie. Okrem toho rada čítam, píšem a užívam si chvíle s mojimi blízkymi či so sebou samou.

Michal Gačko

Som informatik, ktorého viac ako najnovšie technické pokroky, fascinuje ľudské vnútro. Vďaka zvedavosti premáham lenivosť a občas napíšem pár riadkov, aby som sa podelil o svoje vedomosti.

Michaela Lamancová

autorka

Vyštudovala som psychológiu a po škole som sa venovala hlavne problematike drogovej závislosti u mladistvých. Aktuálne som hlavne manželka a matka ročného syna na rodičovskej dovolenke a zaujíma ma obzvlášť motivácia ľudského správania, ktorá je pre mnohých taká nepochopiteľná a pritom častokrát taká jednoduchá a zrejmá.

Dominika Jenčíková

Som študentkou psychológie. Mám rada výzvy, humor a vážim si každú príležitosť, vďaka ktorej sa môžem niekam posunúť a ktorá ma učí novým veciam. Vychutnávam si radosť z maličkostí a fascinujúcich ľudských príbehov.

Petra Labodová

Petra som - človek, niektorí mi hovoria aj psychologička. Od skončenia školy pracujem s ľuďmi, ktorí prechádzajú životným obdobím krízy. Rada sa táram a veľa táram.

Silvia Belleri Banduričová

autorka

Ak práve neobieham niektoré krajiny po svete, pohybujem sa medzi oblasťami psychológie a cudzích jazykov. Rada píšem o vzťahoch, o tom, čo nám ich pomáha skvalitňovať, reflexie z rôznych oblastí života a taktiež o rôznych zaujímavostiach, na ktoré natrafím.

Mária Verešová

autorka

Som psychologička a matka dvoch malých chlapcov. Baví ma objavovať fascinujúce hlbiny ľudskej psychiky, poznávať príčiny vecí, poznávať seba a pomáhať k sebapoznaniu aj druhým. Aj preto sa orientujem na hlbinnú psychoterapiu.